bAAn House Thailand Expands for Extended Family

What happens when the extended family comes to stay? You build a new house to make more room. The bAAn House in Bangkok, Thailand was built on the same lot where the owner’s previous home stood, but now encompasses 500 square metres of living space. There are actually two residences on the lot, separated by a swimming pool (the pool was part of the original home).

There’s a communal area that connects the two buildings, which provides a space where the two families can mingle, but also provides a separation between the homes.

lounge area baan house

Aesthetically, the home relies on exposed concrete and black aluminium panels to keep things sleek and simple, as per the owners’ request and tastes. The home uses large window spaces to allow in natural light. The home is open to the breeze to help keep it comfortable, and the placement of restroom and storage rooms helps to filter out the afternoon heat. Bedrooms are also separated from the main living spaces to provide even more privacy.

garage baan house

Anonym Architects was responsible for the design of the extension. As a firm, they focus on balancing relationships—between spaces, people, and contexts. The bAAn house looks like it will fulfil that philosophy, providing the family both communal space and privacy.

Check it out

view from top baan house

kitchen view baan house

baan pool area