Delordinaire’s High House Gets a Lift

Architectural studio Delordinaire plays with the limits between interior and exterior in its small winter cabin, called the High House. The designers elevated the cabin using stilts to protect an outdoor living space with a warming stove.

high house delordinaire full view from ground

Elevated stilt construction is used in warm climates and flood zones, and this winter chalet uses this style to establish a protected space where residents can be with nature and snowy conditions and remain protected simultaneously. The stilt construction raises the cabin above the surrounding tree line to create an uninterrupted view of the Mont Saint Anne, a ski resort, from the lounge area. It also enables a lot of natural light to shine into the house.

high house delordinaire covered by ice

White concrete and corrugated metal panels cover the external surfaces to create a crisp, gabled outline. The thin black legs of the High House contrast with the all-white body of the building to give it a striking appearance, almost camouflaging the house into the white landscape on darker days (sunnier days sees the sharp lines on this minimal white structure cut a clear form against the surrounding green hills). Internally, the wooden substructure is left exposed to generate warm-toned living spaces.

high house delordinaire interior

Have you subscribed to Man of Many? You can also follow us on Facebook, Twitter, Instagram, and YouTube.